EIC Accelerator

Small and Medium Enterprises

Heeft u een ambitieus, internationaal georiënteerd en innovatief bedrijf, bezig met (een) internationaal baanbrekende project(en) met Europees/Wereldwijd afzetpotentieel? Dan is het Europese innovatieprogramma voor MKB-bedrijven, het SME-instrument, mogelijk interessant voor u.


Hoe is het SME-instrument opgebouwd?

Het SME-instrument is in twee fasen opgedeeld die ieder moeten worden doorlopen.

  • Fase 1

Een haalbaarheidsonderzoek naar de commerciële en technische haalbaarheid van een beoogde ontwikkeling. Het doel in fase 1 is om de basis te leggen voor een solide en sterk innovatieproject met als eindproduct een strategisch businessplan. De subsidie bedraagt een lumpsum van € 50.000,- (70 % van de projectkosten) en de looptijd is ongeveer zes maanden.  


  • Fase 2

Een innovatieproject onderbouwd door een gedegen strategisch businessplan. Hierbij moeten TRL (Technology Readiness Levels) van 6 of hoger reeds bereikt zijn, wat inhoudt dat er reeds een eerste prototype ontwikkeld is. Mogelijke activiteiten binnen fase 2 zijn prototyping, validatie, demonstratie, testen in de praktijk en marktreplicatie. De subsidie bedraagt minimaal € 500.000,- tot maximaal € 2.500.000,- tegen 70 % van de projectkosten.

Meer weten over subsidies op het gebied van EIC Accelerator?

We helpen je graag!
Mail Yorick
Yorick Holwerda
Expert EIC Accelerator
Bel: Consultant