Horizon 2020

Europees stimuleringsprogramma voor onderzoek en innovatie

Horizon 2020 is een programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Het heeft als doel het concurrentievermogen van Europa te vergroten en het bedrijfsleven en de academische wereld te stimuleren samen oplossingen voor complexe vraagstukken te realiseren. Belangrijk hierbij is de impact op Europees/wereldwijd niveau.


Wat zijn de voorwaarden?

Het Horizon 2020-programma is beschikbaar voor iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie in internationaal verband. Daarnaast kunnen individuele onderzoekers ook deelnemen. Doorgaans is samenwerking met buitenlandse partners een verplichting binnen het Horizon 2020-programma.    

Voor de periode 2018 - 2020 is een werkprogramma opgesteld, met calls variƫrend van agrarisch, gezondheidszorg tot ruimtevaart.


Projecten die binnen een specifieke call passen, baanbrekend zijn binnen hun sector, technologisch complex en uitdagend zijn en tevens voor grote impact in Europa/de wereld kunnen gaan zorgen, passen perfect binnen het Horizon 2020-programma.

Meer weten over subsidies op het gebied van Horizon 2020?

We helpen je graag!
Mail Yorick
Yorick Holwerda
Expert Horizon 2020
Bel: Consultant